Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

Співробітники  відомства встановили понад півсотні причетних до протиправної діяльності. Ті незаконно поширювали персональні дані громадян, бази даних.

Злочинці володіли закритими відомостями про ведення фінансово-господарської діяльності фізичних та юридичних осіб, інформацією про клієнтів банківських та комерційних установ, даними для авторизації на електронних поштових скриньках, соцмережах, інтернет-магазинах тощо.

Під час операції правоохоронці провели 117 обшуків по всій Україні. Вони вилучили 100 баз персональних даних, актуальних на 2020-2021 роки. Вони містили відомості на громадян України, Європи та США.

Також поліцейські припинили діяльність одного з найбільших сайтів, де розповсюджувалися персональні дані як українців, так і іноземців.

У ході проведення слідчих дій заблоковано понад 30 каналів незаконного розповсюдження інформації.

До того ж на Дніпропетровщині викрили колишнього співробітника мережі супермаркетів. Він так само займався збутом конфіденційних даних. Чоловік незаконно збирав та продавав компаніям-конкурентам інформацію, що містить комерційну таємницю. Таким чином мережа зазнала понад мільйон гривень збитків.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ