Кабінет міністрів України звільнив заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в уряді.

Як відомо, вчора з такою вимогою виступив президент Володимир Зеленський. Співрозмовник видання повідомив, що уряд прийняв рішення звільнити Олександра Гогілашвілі.

Згодом, за повідомленням «Укрінформ», Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підтвердив інформацію про звільнення Олександра Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ.

“Ситуація є неприємною і неприйнятною. Це загальна оцінка. Окрім цього, ви знаєте, що рішення уряду вже є про звільнення цього пана (Гогілашвілі - ред.) з посади заступника міністра”, - заявив Стефанчук.

Що відомо про заступника очільника МВС

Олександр Гогілашвілі перебував на посаді заступника очільника МВС з вересня 2019-го року. Так, він спочатку був заступником Арсена Авакова, а тепер Дениса Монастирського.

Варто зазначити, що дружина чиновника Марія Левченко є особистим помічником президента України Володимира Зеленського.

Як писав «Вголос», у п'ятницю, 10 грудня, при в'їзді в Донецьку область зупинили автомобіль заступника очільника Міністерства внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі для перевірки документів.

Політик здивувався, що його не впізнали, та спитав, чи бачили вони його фото. Такі дії силовиків Гогілашвілі обурили і він дуже агресивно на них відреагував.

Згодом стало відомо, що він ймовірно має паспорт громадянина РФ, а також російський податковий номер. 

Після скандалу з військовими, який він влаштував на в'їзді в зону ООС, поліція опублікувала відео ще одного подібного інциденту за участі Гогілашвілі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ