Про це сьогодні, 29 серпня, повідомив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

За його словами, кожна школа індивідуально вирішувала як буде школа працювати: офлайн, онлайн чи проводитиме змішане навчання.

«Перед тим як вирішувати яку форму навчання обрати, в школах зважали на кількість місць в укриттях. У школі не може перебувати більше учнів, ніж є місць в укриттях», - говорить він.

Саме через це деякі школи перейдуть до позмінного навчання. Адже, за його словами, якщо у школі є 1200 учнів, а в укритті одночасно може сховатися тільки 500 осіб, то діти навчатимуться позмінно.

Андрій Закалюк зазначив, що навіть в одній школі може бути різна форма навчання. Так, учні молодшої школи можу приходити на навчання щодня, учні інших класів вчитися кілька днів очно, кілька – дистанційно.

При цьому він наголосив, що у всіх школах схиляються до того, що учні молодших класів повинні приходити до школи щодня.

«Якщо батьки остаточно вирішили, що діти навчатимуться онлайн, то для них в кожному районі буде створено опорну школу. Батьки зможуть перевести туди дітей на навчання. Тобто, вони повинні перевести дитину з одного навчального закладу в інший. Дитина не може бути зарахована у дві школи одночасно. Адже від цього залежить зарплата вчителя», - зазначив керівник управління освіти Львівської міської ради.

Так, у Галицькому районі це – школа №3, у Франківському – №31, у Сихівському - №86, у Личаківському – школа «Лідер», у Шевченківському - №20, у Залізничному районі – школа №77.

Проте Андрій Закалюк уточнив, що якщо, приміром, до третього класу в одному районі зголосяться три дитини, і скільки ж охочих навчатися онлайн буде в іншому районі Львова, то цих дітей об’єднають до одного класу.

Читайте також у «Вголосі»: як у школах Львівщини відбудеться свято першого дзвоника.

ІА "Вголос": НОВИНИ