Частина шкіл Львівщини проведе традиційне свято Першого дзвоника.

Про це «Вголосу» повідомив директор департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, формат свята залежить від безпекової ситуації у регіоні, а також від рішення, яке ухвалять педагогічна рада та батьки.

«Якщо будуть тривоги, то Перший дзвоник проведуть в онлайн форматі. А якщо буде спокійно, то можна й традиційно. Але кожна школа сама визначатиме формат проведення урочистості, тому що кожна школа є автономною», - каже Олег Паска.

Проте, якщо у школі вирішать створити свято для першачків традиційно, з урочистою лінійкою та за сценарієм, коли першокласниця калатає у дзвінок, а російські окупанти схочуть зіпсувати його запусками смертоносних ракет, то всі школярі та педагоги відразу, за першим сповіщенням сигналу повітряної тривоги, повинні сховатися в укриттях.

«Кожна школа має мати бомбосховище. І, якщо там є умови для проведення свята, то можуть там продовжити», - зазначив директор департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації.

Як уточнила заступник директора департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Ольга Котовська, на Львівщині планують навчання з 1 вересня розпочати в онлайн форматі. Адже понад 83 відсотки шкіл вже підготували укриття до початку навчального року.

«Якщо заклад освіти не має такої можливості облаштувати укриття, ми рекомендували аби в межах пішої доступності було узгоджено про можливість скористатися укриттям інших закладів, які можуть надати захист», - говорить вона.

Читайте також у «Вголосі»: як навчатимуться школярі Львівщини цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ