Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ

«27 вересня на Херсонщині, близько 13:30 години, підрозділами зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування »Південь« збито ворожий штурмовик Су-25», – йдеться в повідомленні.

Також, цього ж дня підрозділи протиповітряної оборони знищили три безпілотники оперативно-тактичного рівня, можливо - ударні (інформація уточнюється).

Довідково:

Одномісний броньований дозвуковий штурмовик Су-25 був розроблений за часів СРСР. Перший політ відбувся 1975 року. Незважаючи на свій вік, літак залишається досить ефективною машиною, яка призначена для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі в умовах візуальної видимості мети. Вражати можна наземні та наводні цілі, а також гелікоптери та транспортні літаки.

У концепцію Су-25 закладена висока захищеність пілота, всіх основних агрегатів, простота експлуатації та можливість розміщення на різних аеродромах, включаючи грунтові.

Орієнтовно один такий штурмовик коштує 11 млн доларів.

Як писав «Вголос», українські військові затрофеїли два танки Т-80, які належали 4-й гвардійській танковій Кантемирівській дивізії імені Ю. Андропова Сухопутних військ рф 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

«Служу три дні» – українські бійці полонили першого «ЧМобіка»

На росії на тлі мобілізації мама зарізала дочку

Білорусь готується до прийому військових ешелонів з росії

ІА "Вголос": НОВИНИ