Про це «Вголосу» повідомила начальник відділу комунікації поліції Закарпатської області Ганна Дан.

За її словами, підозрювана мешкає у ромському поселенні у Сваляві Закарпатської області. До цього поселення навіть електроенергію не проведено. То ж, оскільки підозрювана не носить електронного браслета, працівники поліції щодня, відповідно за графіком, протягом дня і ночі, заїжджають до неї додому та перевіряють, чи вона є на місці.

«Наразі вона є вдома. Порушень не зафіксовано», - каже начальник відділу комунікації поліції Закарпатської області.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 6 листопада у Жидачеві у ромському таборі загинула дитина. Як з’ясували в поліції, жінка з дитиною мешкала у саморобному наметі з дерев’яним каркасом, який обтягнула поліетиленовою плівкою. Того вечора вона запалила саморобну пічку та пішла до озера набрати води, залишивши дитину саму, без нагляду. Поки її не було, намет зайнявся і дитина загинула. Намет стояв на території Жидачівського сміттєзвалища.

На момент, коли туди прибули рятувальники, рятувати вже не було кого – на місці намету залишилося тільки згарище. І в ньому пожежники знайшли тіло крихітної дитини.

Стрийський міський районний суд визнав жінку винною у неналежному догляді за дитиною та присудив цілодобовий домашній арешт зі застосуванням електронного браслета. Ось тільки, як з’ясувалося,  для такого пристрою потрібне електропостачання.

Жінка є матірю-одиначкою; окрім дитини, яка загинула, у неї є ще троє дітей; і зараз вона перебуває на останньому місяці вагітності. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ