Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у прямому ефірі національного телемарафону.

«Ми наразі знаємо все про цю людину, у першу чергу завдяки людям, які встановили і знайшли інформацію. Тобто у нас – все, абсолютно все про нього, навіть про його родичів. В юридичному сенсі запити відправлені до так само наших міжнародників, уже є реакція від них, вони у юридичному сенсі теж запустили процеси», – повідомив Лубінець.

Він додав, що все це призведе до юридичного засудження злочинця. Тобто максимально швидко повинен відбутися судовий розгляд і має бути винесений вирок в українському суді.

«Я впевнений, що це стане складовою майбутнього міжнародного кримінального трибуналу, який розгляне усі юридичні аспекти початку військових дій РФ проти України, і що це буде один з доказів», – вказав омбудсмен.

Він також зауважив, що вже стартували такі процеси, коли цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть у рф.

«Про конкретику мені не відомо, але я знаю, що є дуже багато людей, які оголосили просто винагороду за знищення цієї особи», – сказав Лубінець.

29 липня російські ЗМІ розповсюдили відео зі знущаннями з солдата, одягненим в українську форму. На кадрах окупанти показували тортури над полоненим, у тому числі кастрацію канцелярським ножем.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ