Американський президент запевнив, що США, партнери та союзники дадуть рішучу відповідь, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Байден підтримує принцип «нічого про Україну без України», а також територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Наступного тижня розпочнеться двосторонній діалог Росія-НАТО і ОБСЄ. Говоритимуть про стратегічну стабільність.

Також лідер США підтримує заходи щодо зміцнення довіри для деескалації напруженості на території Донецької та Луганської областей.

Зеленський на сторінці в соціальних мережах наголосив, що перша міжнародна розмова із Байденом у новому році доводить особливий характер відносин між Україною та США. Сторони обговорили недопущення подальшої екскалації, деолігархізацію, збереження миру в Європі та реформи.

Щодо телефонної розмови між Байденом і Путіним, то представник США попередив очільника країни-агресорки про наслідки у випадку нападу на Україну.

Як писав «Вголос»,  США нададуть Україні додаткові військові катери типу Island і Mark VI. Бойові катери передадуть орієнтовно в першому півріччі нового року.

ІА "Вголос": НОВИНИ