Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що США нададуть Україні додаткові військові катери, зокрема типу Island і Mark VI.

Про це вона розповіла в інтерв'ю для Радіо Свобода.

Маркарова заявила, що орієнтовно у першому півріччі Вашингтон передасть Києву катер «Айленд», який зараз перебуває у США.

«Катер найближчим часом буде переданий і доставлений. Ми тут дуже активно співпрацюємо... Залежимо від транспорту, але це точно перший квартал 2022 року», - зазначила вона.

За її словами, у 2022 році запланована відправка Україні також патрульних катерів Mark VI.

Кількість переданих катерів наразі невідома, це питання обговорюється.

«Це може бути від трьох і плюс. Ми працюємо над тим, щоб знайти і ресурси, і все інше для того, щоб було більше. Тому що, ще раз, задача – побудувати повноцінну (військову - ред.) спроможність», - додала посол.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков підписав указ, яким затвердив План кадрового забезпечення міжнародних програм навчання військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у військових навчальних закладах іноземних держав у 2022 році. Документом передбачено, що наступного року на навчання будуть направлені 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ до 13 країн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ