Для сковування дій українських військ ворог намагатиметься утримувати окремі рубежі на тимчасово зайнятих територіях Київської та Чернігівської областей.

Російські окупанти мають плани щодо оточення угруповання Об’єднаних сил і виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 12:00.

"За наявною інформацією, ворог має наміри щодо оточення угруповання Об’єднаних сил і виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. З метою сковування дій наших військ буде продовжувати утримання окремих рубежів на тимчасово зайнятих територіях Київської та Чернігівської областей, імовірно, в районах у безпосередній близкості від державного кордону України (з Білоруссю та РФ)", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка. Намагається встановити повний контроль над містом Маріуполь.

Раніше «Вголос» писав, журналісти-дослідники Conflict Intelligence Team визначили, що ракета, яку нібито запустили з території України і яка впала під Бєлгородом, насправді випустили з росії.

Також ми повідомляли, РФ погрожує припинити співпрацю з МКС і вимагає скасувати санкції. 

ІА "Вголос": НОВИНИ