Журналісти-дослідники Conflict Intelligence Team визначили, що ракета, яку нібито запустили з території України і яка впала під Бєлгородом, насправді випустили з росії.

Про це повідомляє CIT

"Нам вдалося геолокувати місце зйомки в момент влучення ракети. Виявилося, що відеореєстратор знімає у південно-східному напрямку, а ракета прилітає ліворуч, тобто зі сходу чи північного сходу, а отже, з території росії”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають журналісти, розміри вирви змушують припустити, що боєприпас, був крилатою або балістичною ракетою. 

“Нам невідомо про використання українською стороною крилатих ракет у цьому конфлікті, а українська балістична ракета прилетіла б із боку українських позицій, тобто із заходу чи південного заходу”, – пишуть дослідники.

Крім того, за словами бєлгородського губернатора Гладкова, ще одне схоже потрапляння було водночас неподалік Ясних Зорь Бєлгородської області. Враховуючи, що Ясні Зорі знаходяться приблизно за таким ж напрямом , цілком можливо, що це стосується і цього інциденту.

“Так чи інакше, на відміну від атаки на нафтобазу (і, можливо, деякі інші об'єкти) ми готові виключити причетність України до цього інциденту", – наголошують журналісти.

Як писав «Вголос», окупанти вночі 2 квітня завдали ракетних ударів по Полтаві та Кременчуку, що у Полтавській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ