Варто зазначити, що раніше суддів цього суду вже карали за аналогічне правопорушення.

Про це у фейсбук повідомив відомий адвокат та член «Фундація DEJURE» Роман Маселко.

«Коли я готував висновок Громадської ради доброчесності щодо цього судді, то мене вразило, як нахабно і продумано цей суддя звільняв п'яних водіїв від покарання», - написав адвокат.

Також Роман Маселко зазначив, що Пташинський передавав на поруки нетверезих водіїв підприємцям, які вже тоді не займались підприємницькою діяльністю. Крім того, суддя чинив зазначене правопорушення за фальшивими довідками.

Таким чином, Вища рада правосуддя оголосила Ігорю Пташинському догану з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді впродовж місяця.

Варто зазначити, що Пташинський не єдиний суддя на Самбірщині, котрий «покриває» нетверезих водіїв.

Як пише zaxid.net, у березні Вища рада правосуддя вже покарала двох суддів – голові Самбірського міськрайсуду Володимиру Галину оголосили попередження, а Ганну Карнасевич на місяць позбавили доплати до зарплати.

Нагадуємо, у вівторок ввечері, 3 серпня, на вул. Головатого у Львові п’яний 36-річний львів’янин на автомобілі Opel Astra вчинив потрійну ДТП і перекинувся на дах. Перед тим патрульні зупинили цього водія на іншій вулиці і склали матеріали за нетверезу їзду та керування без прав.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ