Пляцок «Чорнобривці»

 

Для коржів нам потрібно:

Макова маса:

Кокосова маса:

Крем:

Спосіб приготування:

Коржі: до маргарину додати цукор, сметану, какао та борошно. Замісити туге тісто.

Розділити на 6 рівних частин: 3 частини поставити в холодильник, а ще 3 – в морозильну камеру

Для макової маси змішуємо всі інгредієнти.

Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загустіння,  додаємо кокосову стружку, крохмаль.

Після охолодження тіста  (десь приблизно через  45 хвилин)  витягуємо одну частину  з холодильника та одну з морозильної камери. Ту, що з холодильника, розкачуємо, зверху мастимо маковою масою,  потім – кокосовою. Зверху тремо на тертці частину тіста з морозильної камери.

Порада: для любителів маку чи кокосу пропорції можна збільшити і навпаки.

Випікаємо 15-20 хвилин  при температурі 175- 180 градусів.

Так робимо зі всіма коржами.

Даємо остигнути та перемащуємо кремом.

Для крему: жовтки збиваємо з цукром, борошном та молоком. Варимо на малому вогні до загустіння. Коли остигне, додаємо 400 г масла.

Дайте пляцку настоятися 6 годин.

Готуйте разом з «Вголос»: Традиційні галицькі рецепти: сирник «Фантазія»

ІА "Вголос": НОВИНИ