Легкий і ніжний десерт, без якого не можна собі уявити жодної кав'ярні Львова це, безумовно, сирник. Кажуть, що рецепт цієї страви належить легендарній галицькій кулінарці Дарії Цвек. Існує понад 30 варіантів випічки. Ми пропонуємо приготувати сирник "Фантазія" за рецептом господині із Борислава Лілії Мацько.

Сирник «Фантазія»

У цьому сирнику чудове поєднання ніжного сирного крему з пісочними коржами, горіхами та смородиною. Доповнює смак ніжна шоколадна помадка.

Тісто

Інгредієнти:

3 ст. муки

3 жовтки

15 г ванільного цукру

1/2 ст. цукру

2 ч. л. розпушувача

200 г масла

Приготування: Муку змішати з розпушувачем, цукром та ванільним цукром. Холодне масло порізати дрібно кубиками у муку та посікти  ножем до утворення дрібної крихти. Додати жовтки та замісити тісто. Поділити на 3 частини, загорнути  у харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

Горіхова маса

Для неї нам потрібно:

1/2 ст. молока

1/2 ст. цукру

1 ст. горіхів перемелених

1 ст. л. какао

Спосіб приготування: молоко довести до кипіння, додати цукор і проварити 5 хв., додати горіхи і какао, варити  до загущення. Охолодити.

Виймаємо одну частину тіста, розкачуємо на пергаменті, кладемо у форму, проколюємо виделкою. Зверху змазуємо горіховою масою. Пекти 20-25 хв при температурі 180 градусів.

Другий корж намазати густим смородиновим варенням, третій – пекти без нічого.

Сирна маса:

1 кг перемеленого сиру

1.5 ст. цукру

20 г ванільного цукру

100 г масла

2 жовтки

1 яйце

4 ч. л. крохмалю

2 ст. л. ванільного пудингу з гіркою1/2 ст. молока

Приготування:

До молока додаємо крохмаль і пудинг, розмішуємо до однорідності. Сир, добре перемелюємо, додаємо яйце, жовтки, кладемо у каструлю , додаємо цукор, ставимо на маленький вогонь, постійно помішуючи до однорідності.

До киплячої маси додаємо розведений пудинг з крохмалем,  варимо до загустіння. Даємо трішки охолонути і перекладаємо коржі.

Збір:

  • корж горіховий,
  • половина гарячої маси,
  • корж смординовий,
  • решту маси,
  • порожній  корж. 

Зверху заливаємо шоколадом. Даємо настоятись добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ