Про це повідомляє Держава міграційна служба України (ДМС) на своєму сайті

"Порівнюючи з попереднім місяцем цього року, у червні кількість оформлених закордонних та внутрішніх паспортів у формі ІD-картки зросла. Незважаючи на коронавірусну пандемію охочих отримати закордонний паспорт було 17 405 осіб. Попри це, виданих внутрішніх паспортів (ІD-карток) на половину менше ніж закордонних - 9 105 одиниць", - повідомляють у пресслужбі ДМС.

 

Слід зауважити, що з моменту підписання угоди про Асоціацію з ЄС, кількість охочих отримати закордонний біометричний паспорт суттєво зросла. В останні роки статистика стабільно фіксує суттєве переважання попиту на закордонні паспорти у порівнянні з ID-карток. Виключення становить період першого етапу пандемії, який розпочався в березні 2020-го та особливо відбився в цифрах у квітні. 

Чи львів'яни мандрують більше?

Паралельно з відкриттям нових рейсів в аеропорті Львів, який у липні перевищив до карантину позначку у пасажиропотоці, ця статистика свідчить про відновлення умовного рівня мобільності львів'ян на рівен часів до карантину. 

З іншого боку, до Львова по трохи повертаються туристи. Зокрема, цьогоріч особливої популярності Львів набув серед туристів з арабських країн. Упродовж року відкрився ряд прямих рейсів зі Львова до міст Саудівської Аравії, а компанія SkyUp анонсувала намір літати до королівства Бахрейн Мешканці заможних нафтових монархій за словами працівник сфери гостинності проявляють себе як чемні гості. 

Факт, що після скасування карантину і в період відпусток львів'яни мандрують частіше, не підлягає сумніву. Точної статистики наразі ми не знайшли. Проте є інша яка свідчить, що населення Львівщини попри рік закритих кордонів і далі знижується. За даними Головного управління статистики у Львівській області від початку 2020 року населення Львівщини скоротилось з 2 млн 512 тис. до  2 млн 488 тис. 

Чому важливо «не проспати» отримання id-картки. 

Крім ілюстрації актуальних процесів у мобільності львів'ян, у ДМС нагадують про необхідність своєчасного виготовлення першого паспорту громадянина України для майбутніх абітурієнтів. Адже без його наявності участь в ЗНО та доступ до вищої освіти будуть закриті. 

"Для оформлення першого паспорта у вигляді ІD-картки, слід звернутися у територіальний підрозділ Міграційної  служби за місцем реєстрації особи, проте, у період карантинних заходів можна обирати будь-який підрозділ Міграційної служби, попередньо зареєструвавшись у електронній черзі. Оформлення першого паспорта громадянина України безоплатне", наголошують у ДМС .

ІА "Вголос": НОВИНИ