Про це сьогодні під час сесії повідомив голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат, до нього звернулись мешканці мікрорайону Рясне, з проханням звернути увагу на незаконне кладовище в їхньому мікрорайоні.

"Декілька років тому почалась діяльність незаконного кладовища. Районна адміністрація та міська влада закриває на це оці. При тому, що це заборонено чинним законодавством. В мене зараз в руках сотні звернень мешканців Рясного, які звернулись до мене", каже Мельничук.

За його словами, під всіма церквами в Рясному люди збирають підписи. Всі мешканці обурені тим, що у Львові відбуваються незаконні поховання. Ні священник, ні люди не можуть зрозуміти в якому статусі це відбувається

"Вимагаємо негайно втрутитись в цю ситуацію та створити: по-перше, виїзну групу з профільними чиновниками ЛМР по-друге, робочу групу з метою напрацювання механізму виходу з цієї ситуації По-третє, врешті-решт перестати закривати очі на катастрофічні проблеми, які відбуваються в нашому місті", - коментує Любомир Мельничук

Зауважимо, «Вголос» вже писав про ситуацію з незаконним цвинтарем на території Львова. Депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський нагадав тоді, що мова йде фактично про приватний цвинтар, функціонування яких в Україні заборонено законом. 

Нагадаємо, на Львівщині 2022-й проголосили роком УПА.

ІА "Вголос": НОВИНИ