У прямому ефірі проєкту «Народне Толк-Шоу» на телеканалі НТА депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський прокоментував функціонування у Рясному приватного кладовища.

«У законодавстві чітко прописано, що приватних кладовищ в Україні не може бути. І те, що людина звернулася у міську раду Львова щодо розширення власного приватного кладовища, це вже мав би бути перший дзвіночок для міської влади Львова.. Це є нонсенс!», – наголосив Ігор Телішевський.

Ба більше, додав він, на кладовищі в Рясному встановлені «розцінки», а також на його території стоїть МАФ, куди безпосередньо звертаються мешканці для захоронення родичів.

«То чим тоді займається Львівська міська рада? Чим займаються чиновники, які мають десятки тисяч премій? За що вони відповідають, якщо таке в місті відбувається?!», – прокоментував Телішевський.

Нагадаємо, 26 серпня у поліцію Львівщини надійшла колективна заява від учасників одного з садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення їх земель, розташованих у селі Рясне-Руське Львівського району.

За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на їх земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих.

За цим фактом у Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Наразі у справі триває досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ