Міністр закордонних справ Вопке Хукстра та прем’єр Марк Рютте повинні приїхати з конкретними пропозиціями в Україну.

Про це заявив депутат від партії VVD Рубен Брекельманс, пише «Європейська правда».

Варто зазначити, що наша держава вже звернулася до Нідерландів із проханням допомогти з озброєнням. У Міністерстві оборони Нідерландів наразі вирішують, яке озброєння можна виділити.

За словами Брекельманса, Україна могла б отримати високоточну зброю, засоби протиповітряної оборони, радари або ж протитанкову зброю.

Представниця опозиційної Партії праці Каті Пірі наголосила, що Нідерланди також можуть допомогти Україні боротися з кібератаками. Депутатка виступила за постачання протитанкової зброї та забезпечення навчань військових.

Представники двох партій виступили лише проти того, щоб відправляти нідерландських військовослужбовців до України. Вони підтримують тільки виділення озброєння.

Як писав «Вголос», керівник МЗС Нідерландів Вопке Хустра заявив, що його держава готова виділити оборонну зброю України. Для виділення потрібно, щоб надійшов відповідний запит від НАТО.

Також ми повідомляли, що міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що Україна не просила Німеччину передати партію шоломів. Він здивований такою «допомогою» від німців.

ІА "Вголос": НОВИНИ