Резніков вважає, що Берлін намагається згладити неприємну ситуацію шоломами.

Міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що Україна не просила Німеччину передати партію шоломів. Про це він сказав в інтерв’ю Lb.ua, пише Главком.

«Ми точно не просили в них шоломи. Я думаю, вони намагаються знайти якийсь варіант, аби згладити ситуацію, у якій виглядають не найкращим чином. Зараз пішла друга хвиля. Країни, які хочуть продемонструвати свою солідарність з нами і розуміють тип озброєння, який ми як пострадянська країна маємо, дарують нам зі своїх складів боєприпаси відповідних калібрів, направляють нові види оборонної амуніції», – заявив глава Міноборони.

Він додав, що «ми, звісно, з радістю приймаємо» вищевказану допомогу.

«Вони (боєприпаси та амуніція, – ред.) нам знадобляться в разі необхідності ведення інтенсивного рівня вогню», – пояснив Резніков.

Нагадаємо, в Росії відомі люди збирають підписи проти війни з Україною. Автори підкреслюють, що Росії не потрібна війна з Україною і Заходом, а самій РФ ніхто не загрожує.

Крім цього, у Данії заявили про готовність надати Україні військову техніку та зброю. Однак передати її зможуть лише у випадку подальшої військової ескалації з боку РФ.

Також, глава МЗС РФ Сергій Лавров озвучив нову версію, чому Києву не слід приєднуватись до Північноатлантичного Альянсу – нібито Україна до цього «не готова».

ІА "Вголос": НОВИНИ