Про це повідомила Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«Відкриття саме тут пункту вакцинації має стати додатковим стимулом зробити щеплення. Адже присутність священнослужителів –- це вагомий аргумент для осіб, що вагаються вакцинуватися чи ні», – сказала вона.

Нагадаємо, такі пункти вакцинації вже діють у деяких церквах в Україні. Зокрема, у Києві Covid-щеплення можна отримати у Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви. Розмістити у своїх храмах пункти вакцинації погодилися:  Українська греко-католицька церква, Православна церква України (ПЦУ), Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) та Церква адвентистів сьомого дня.

Пункт вакцинації в шпиталі Митрополита Андрея Шептицького наразі працюватиме у вівторок і середу з 14:00 до 19:00. Але якщо охочих щепитися від коронавірусу буде багато, то пункт працюватиме і в інші дні.

“На початку тут щепитимуть вакциною Pfizer. адже вона є найпопулярнішою серед населення Але невдовзі розпочнемо вакцинувати і всіма іншими вакцинами, які є доступними в Україні”,– зазначила Іванченко.

Медик зазначила, що щоденно в області працює близько трьох десятків центрів вакцинації населення.

Загалом на Львівщині проведено майже 1,5 млн щеплень, понад 600 тисяч осіб провакцинувалися двома дозами.

Читайте також:

У Львові організують пункт вакцинації для безхатьків

ІА "Вголос": НОВИНИ