Центри вакцинації від COVID-19 відкривають у церквах різних конфесій, мечетях, синагогах та буддистських храмах у всьому світі.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

Щепитися в Патріаршому соборі, вул. Микільсько-Слобідська, 5, ст. м. «Лівобережна», можуть усі охочі за живою чергою або за попереднім записом, щоденно, з 10:00 до 17:00. Контакти центру вакцинації незабаром з’являться у списку пунктів та центрів щеплення на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/

Блаженніший Святослав
Фото: МОЗ

Як відомо, Глава УКГЦ, Верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав одним із перших серед духовних лідерів вакцинувався від COVID-19 у березні 2021 року та закликав усіх вірян захистити своє життя та щепитися.

Також під час недільного богослужіння глава УГКЦ Блаженніший Святослав нагадав, що зараз Україна переживає пік пандемії.  

«Є чотири правила, як справді можна послужити життю сьогодні. Перше - не боятися приймати вакцини, друге - носити маски, тримати соціальну дистанцію та мити руки. Ми отримали певне прохання від Міністерства охорони здоров'я - щоби так, як обіцяли колись на початку пандемії, відкрити наші храми і монастирі, щоби можна було там, де є потреба, організовувати центри вакцинації», - сказав Блаженніший Святослав. 

Читайте також: На Закарпатті працівники автовокзалу масово підробляли ковідні документи для пасажирів (фото, відео)

 

ІА "Вголос": НОВИНИ