Про це пише німецьке видання Spiegel

Відповідаючи на питання, чи могла вона зробити більше для відвернення війни в Україні, Меркель сказала: «Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти».

«Чи можна було зробити більше, щоб запобігти такій трагедії – я вже вважаю, що ця ситуація є значною трагедією, - чи можна було їй запобігти? Я собі й досі ставлю це питання», – сказала вона.

Водночас ексканцлерка відхилила звинувачення посла України в Німеччині Андрія Мельника в тому, що вона проводила політику пацифікації (політика, яка спрямована на утихомирення, замирення локалізованих етносів - ред.) щодо Росії.

«Я так не думаю. Дипломатія, якщо вона зазнає невдачі, не є хибною», – зазначила Меркель і додала, що без Мінських домовленостей, на її думку, ситуація в Україні була б ще більш критичною.

Те саме, наголосила колишня канцлерка Німеччини, стосується і її рішення не підтримати надання Україні плану дій щодо членства в НАТО у 2008 році.

«Я не вважаю, що маю визнати свою неправоту, і вибачатися за це не буду», – сказала Меркель.

Нагадаємо, німецькі ЗМІ дізналися, чому Україні досі не постачають німецьку техніку та озброєння для протидії російській армії.

ІА "Вголос": НОВИНИ