Постачання важкого озброєння з Німеччини, очевидно, відкладеться до зими. Менше половини з 40 німецьких транспортних засобів Mars II наразі взагалі не працюють.

Німецьке бюро видання Business Insider пише, що Німеччина відправить РСЗВ M270, обіцяні Шольцом, до України набагато пізніше, ніж передбачалося.

Німці стверджують, що в системі озброєння не вистачає оновлення програмного забезпечення, що дозволяє стріляти американськими та британськими ракетами. Видання зазначає, що передача озброєння «відбудеться не раніше зими».

Менше половини з 40 німецьких транспортних засобів Mars II наразі взагалі не працюють.

Зазначається, що спочатку необхідно перепрограмувати програмне забезпечення ракетних установок, оскільки німецька техніка ще не може стріляти боєприпасами зі США чи Великобританії. А саме ці види боєприпасів є в Україні у великій кількості.

У гіршому випадку на розв'язання програмних проблем знадобляться місяці, оскільки система Mars II працює значно складніше, ніж у самохідної гаубиці.

Після тижнів тиску канцлер Олаф Шольц минулого тижня оголосив, що Україна має отримати систему протиповітряної оборони Iris-T. Подробиць він не повідомив.

За інформацією Business Insider, ця новина, вочевидь, стала несподіванкою не лише для Міноборони. В урядових колах кажуть, що система Iris-T для України має бути готова до використання не раніше листопада чи навіть грудня.

Нагадаємо, Сполучені Штати стежать за розвитком ситуації на сході України та готові надалі забезпечувати нашу державу необхідним озброєнням і технікою для перемоги у протистоянні російському агресору.

ІА "Вголос": НОВИНИ