Петиція опублікована на офіційному порталі президента України.

Автор, Володимир Беньо, зазначає, що в Указі про встановлення Дня пам’яті за жертвами голодомору відсутні чіткі норми відповідальності за порушення морально-етичної поведінки, обмежень та заборон щодо організації та участі у заходах розважального характеру.

До прикладу вів навів резонансну «блогерську голодну тусу» у Львові.

Також він зазначив, що у 2022 – 2023 роках, Україна відзначатиме 90-ті роковини однієї з найстрашніших сторінок своєї історії, Голодомору 1932 - 1933 років в Україні — геноциду Українського народу, спричиненого більшовицьким московським режимом за результатом якого, голодною смертю було закатовано, за різними даними, 3 900 000 українців, а понад 600 000 українців не народилось.

Президента попросили скористатися своїм правом законодавчої ініціативи, підготувати та внести на розгляд Парламенту, проєкт закону про зміни до Кримінального кодексу України. А саме — встановити кримінальну відповідальність за заперечення та наругу над пам’яттю жертв голодоморів в Україні.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський зареєстрував на сайті президента петицію, в якій пропонує кошти, які уряд пообіцяв виплатити вакцинованим громадянам, передати на потреби Збройних сил України.

ІА "Вголос": НОВИНИ