Львівський активіст Святослав Літинський зареєстрував на сайті президента петицію, в якій пропонує кошти, які уряд пообіцяв виплатити вакцинованим громадянам, передати на потреби Збройних сил України.

«За ці 8 мільярдів гривень армія могла б закупити противотанкові комплекси і захистити наші кордони від ворога», - вважає активіст.

«Попередньо з бюджету держави у 2021-2022 роках планують виділити 8 млрд. гривень аби роздати по 1000 грн вакцинованим.

Вимагаємо до переліку послуг, якими громадяни України можуть скористатись, додати можливість скерувати кошти на доозброєння української армії, а саме - придбання протитанкових ракетних комплексів «Javelin». Вартість одного комплексу у комплекті з шістьма ракетами становить 1,3 мільйона доларів, а всього приблизно 250 таких комплексів потрібно наразі для закриття потреб української армії.

Жодним чином не применшуючи ролі культури та мистецтва, звертаємось до українців підтримати нашу петицію і в час військової загрози згуртуватись та витратити ці кошти на оборону, відмовившись від розважальних послуг.

Сподіваємось, що кількість зібраних у такий спосіб додаткових коштів на доозброєння війська, продемонструє рівень високої свідомості та згуртованості українців у час військової агресії з боку московського окупанта.», - говориться у петиції

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Святослав Літинський знайшов коло головного управління поліції у Львові нічийні дорожні конуси, які були встановлені з порушенням правил дорожнього руху. А також змушує через суд Нацраду покарати телеканали, які транслюють фільми мовою агресора.

ІА "Вголос": НОВИНИ