Зрештою, ці попередження стосуються тільки тих, хто ще користується звичайними годинниками та кнопковими мобільними телефонами. Сучасні ґаджети переводять годинники самі, без втручання людини.

Традиція «літнього» та «зимового» часу в Україні діє ще з 1981 року. Основною причиною було економія електроенергії впродовж доби.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Минулого року у Раді зареєстрували законопроєкт, відповідно до якого парламентарі хочуть призупинити сезонні переведення годинника, і залишити в Україні «зимовий» час. Але документ ще розглядають та доопрацьовують. 

Водночас на окупованих територіях України російські загарбники попередили місцеве населення, аби не переводили годинники. Адже 8 лютого 2011  Дмитро Мєдвєдєв заявив про скасування переходу «на зимовий час». Це означало, що Росія назавжди залишиться на літньому часі, що є рівнозначним зміні стандартного часу на годину вперед. 27 березня 2011 року росіяни востаннє перевели свої годинники вперед. 

Читайте також у «Вголосі»: про що мріяла лікарка з Маріуполя, перебуваючи шість місяців у полоні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ