Про це «Вголосу» повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, вчора на Львівщині завершили реєстрацію випускників, які мають намір цього року взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Усі 26 тисяч абітурієнтів – мешканці Львівської області. Проте є кілька і переселенців.

Лариса Середяк нагадала, що реєстрація на ЗНО розпочалася 1 лютого. То ж усі випускники, які встигли зареєструватися до 24 лютого, тобто до повномасштабного вторгнення росії в Україну, можуть не переживати – вони вже є в базі.

«Наша програма дає змогу побачити дані усіх, хто зареєструвався. До нас зверталися директори шкіл, де навчаються діти-переселенці, то ми їм надавали всю інформацію, аж до  паролів до їхніх акаунтів», - каже вона.

Також вона повідомила, що на сайті освіти оприлюднено демонстраційний варіант мультесту з ЗНО. А наступного тижня стане доступною інтерактивна версія тесту, де діти зможуть ознайомитися як воно працює.

Що стосується пробного тестування, то, за словами Лариси Середяк, воно буде цього року безкоштовним. А кошти, які батьки заплатили, їм повернуть.

«До мене надійшло понад дві тисячі звернень, в яких просять повернути кошти за пробне тестування, яке не відбулося. Кошти ми повернемо. Але тоді, коли Кабмін внесе зміни до своєї постанови», - пояснила вона.

Водночас на Львівщині зараз збирають інформацію про навчальні заклади, в яких проведуть тестування. Щодо вимог: має бути хороший інтернет та комп’ютери.

«Нам треба три аудиторії в одній школі для проведення тестування», - пояснила Лариса Середяк.

А якщо в цій школі мешкають переселенці, то їх на час тестування не виселятимуть: вони проведенню ЗНО не завадять.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цього року абітурієнти складатимуть мультитест з української мови, математики та історії України.

ІА "Вголос": НОВИНИ