Канікули для школярів — це можливість відпочити від зосередженого навчання, щоденних ранніх підйомів і домашніх завдань. Проте пауза у певній діяльності має свої наслідки. За цей час діти можуть забути все, що вчили. Але такий ризик легко мінімізувати. Перший Кембриджський освітній центр зібрав кілька порад, як дітям не забути англійську на зимових канікулах.

Розмовний клуб

Канікули передбачають більше часу для дозвілля, яке можна провести з користю. Запропонуйте дитині запросити в гості друзів і поспілкуватися англійською разом на теми, що їх цікавлять. Якщо не виходить зібратися офлайн, завжди є Zoom. Розмовний клуб дає змогу не втрачати зв'язок з однолітками поза школою, а також вивчити щось нове. 

 Складання списків

Порадьте дитині складати список справ на день англійською. Ймовірно, її перелік включатиме перегляд мультиків чи гру на телефоні, але головне не це. Написання списку іноземною мовою прокачуватиме відповідну навичку та спонукатиме дитину шукати нові слова для опису своїх занять.

 

Мультфільми 

Влаштовуйте сімейні перегляди мультфільмів англійською мовою. В інтернеті можна знайти мультик, адаптований до певного рівня володіння мовою. Такий спосіб також поєднує кілька позитивних аспектів: ви проводите час з дитиною та разом прокачуєте вміння сприймати англійську на слух.

Настільні ігри 

Ще одним варіантом для практики англійської на канікулах є настільні ігри. З ними теж можна і весело, і пізнавально провести час усій родині. Крім того, настільні ігри допоможуть розвивати й інші навички: логіку, креативне мислення й увагу. Суцільні переваги!

Курси 

Найбільш дієвим способом не забувати English стануть курси англійської мови онлайн. Звісно, їх можна відвідувати й під час канікул, і паралельно з основним навчанням. Проте у перерві від школи, дитина зможе приділити цим заняттям більше часу й уваги. Тоді курси стануть основним джерелом вивчення мови, а попередні варіанти — додатковими бонусами! 

ІА "Вголос": НОВИНИ