Кількість людей, які нині страждають від голоду у світі, сягнула 811 мільйонів — це на чверть більше, ніж рік тому.

Про це повідомляє видання DW з посиланням на звіт дослідження німецької неурядової організації Welthungerhilfe.

Як показує звіт, 41 мільйон людей вже перебуває на межі голоду. Про це свідчать останні показники глобального індексу голоду (GHI).

Організація Welthungerhilfe надає допомогу людям, які потерпають від голоду. Новий звіт вона оприлюднила в Берліні 14 жовтня.

У документі наголошується, що причинами погіршення ситуації цього року стали зміни клімату, пандемія коронавірусу, а також війни й конфлікти, яких побільшало останніми роками.

«Там, де йде війна, руйнується інфраструктура, спустошуються поля, люди тікають із сіл», - підкреслив генеральний секретар Welthungerhilfe Матіас Моґґе.

Як зазначається у звіті, найбільше від голоду потерпають Африка й Азія.

Нині, за даними GHI, найбільше від голоду потерпає африканська країна Сомалі. «Дуже серйозний» рівень занепокоєння є в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Демократичній Республіці Конго, Мадагаскарі та Ємені.

Досягти бодай би «низького» рівня голоду до кінця десятиліття у цих країнах не вдасться, прогнозують фахівці організації. Також проблема голоду гостро стоїть в Південно-Східній Азії.

У Welthungerhilfe відзначили, що ситуація  буде й надалі загострюватися. Дані глобального індексу голоду свідчать, що до 2030 року в 47 країнах рівень голоду зросте з «низького» до «серйозного» або «надзвичайного».

«Ми чітко бачимо, що прогрес сповільнився чи навіть пішов у зворотньому напрямку», - наголосила одна з дослідниць GHI Міріам Вімерс.

Варто зазначити, що усього у 2020 році 2,37 мільярда людей у світі не мали постійного доступу протягом року до достатнього харчування. Це майже кожна третя людина на планеті.

Читайте також: На Львівщині подорожчали популярні продукти: як змінилася вартість

ІА "Вголос": НОВИНИ