Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Свободівець вимагав провести перевірку фактів неефективного використання бюджетних коштів керівництвом ДСНС та правомірність призначень на керівні посади у зазначеному відомстві. Однак тоді заступник міністра МВС Чеботар відповів, що факти «ймовірного неефективного використання бюджетних коштів» не підтвердились, а порушень під час призначення працівників, мовляв, не встановлено. Відскановані листи звернень та відповідей Павло Кириленко опублікував на власній сторінці у мережі «Facebook».

У зверненні до Яценюка та Авакова свободівець, посилаючись на різні джерела, інформував про факти неоприлюднення Бочковським декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Націоналіст наполягав на проведенні перевірки приналежності низки земельних ділянок Бочковського, зокрема у Київській та Одеській областях, які зареєстровані на членів його сім’ї чи афільованих із ним осіб. Також Павло Кириленко вимагав перевірити походження будинків та споруд, якими володіє Бочковський, у зв’язку із інформацію про те, що до їх побудови було залучено особовий склад ДСНС та підпорядковані йому структурні підрозділи. Свободівець інформував, що з метою особистого збагачення, нехтуючи інтересами служби, Бочковський призначав на посади начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області та його заступників осіб без профільної освіти та достатнього досвіду роботи на керівних посадах. Очевидно, що це було зроблено не без матеріяльного заохочення.

Втім, у листопаді 2014 року дані факти для Авакова та Яценюка підставою для негайного реагування не стали. Павло Кириленко переконаний: якби не спливли факти корупції в чинному уряді – Бочковського навряд би чіпали.

«Показовим затриманням Сергія Бочковського на засіданні Кабінету Міністрів 25 березня та  звинуваченням у зловживанні і причетності до корупційних схем в очолюваному ним відомстві Яценюк і Аваков вирішили демонстративно «очолити» боротьбу з корупцією. З їхнього боку це є спробою відволікти увагу громадськості та уникнути особистої відповідальності за причетність до численних корупційних оборудок. Ідеться, зокрема, про факти, оприлюднені 18 березня цього року головою Держфінінспекції Гордієнком про розкрадання більш ніж 7,5 мільярдів гривень бюджетних коштів урядом прем’єра Яценюка.

Сподіваюся, що бодай тепер розпочате ГПУ на вимогу народних депутатів від «Свободи» розслідування злочинів в уряді дасть реальні результати, а не закінчиться черговими відписками в дусі «сильної команди для складних часів». А українське суспільство має дати однозначну оцінку діяльності такого уряду, ненабагато ліпшого від уряду Азарова», – наголосив свободівець.

ІА "Вголос": НОВИНИ