Про це він заявив в інтерв'ю «Голосу Америки».

«Я не знаю, які джерела використовували New York Times. Я тільки знаю, що я їм сказав. Стало очевидним, що Північна Корея отримала якусь технологію. Якщо звузити коло джерел цієї технології, проаналізувавши її останні тестування та настройки двигуна, можна зрозуміти, які зміни вони зробили. І це все - зменшує коло джерел, які могли б надати їй цю технологію», - повідомив він.

Разом з тим, Еллеман нагадує, що до 2006 року РФ купувала у Південмашу ракети-носії Циклон-2. При цьому вчений підкреслює, що не мав ніяких контактів з росіянами.

«Я не фанат Путіна. У мене є велика симпатія до України. Я проти анексії Криму. Я не приймаю участі в пропаганді, яку проводить Росія», - наголошує вчений.

«Якщо уважно почитати, що я написав, стає очевидно, що я не впевнений, що технології поставили з України», - підкреслив він, додавши, що жодних доказів причетності до поставок двигунів українською владою не було і немає.

Як уже писав «Вголос», раніше на сайті американської щоденної газети The New York Times була опублікована стаття із заголовком «Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники».

Пізніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала зброю та технології Північній Кореї. 

Окрім того, підприємство «Південмаш» також заперечило постачання ракетних двигунів КНДР. 

ІА "Вголос": НОВИНИ