Президент США Джо Байден озвучив пріоритети на останні шість місяців свого перебування на посаді президента: серед них робота над припиненням війни в Секторі Гази і зупинка російського очільника Володимира Путіна в Україні.  

Про це йшлося у виступі Джо Байдена в Овальному кабінеті Білого дому.

Серед пріоритетів чинного глави Білого дому «захист» права голосу і права вибору, а також «боротьба з екстремізмом на ґрунті ненависті».

"Наступні шість місяців будуть зосереджені на виконанні моєї роботи на посаді президента. Це означає, що я продовжу знижувати витрати для працьовитих сімей, розвивати нашу економіку. Я продовжуватиму захищати наші особисті свободи і наші громадянські права, від права голосу до права вибору. Я продовжуватиму виступати проти екстремізму на ґрунті ненависті, даватиму зрозуміти, що в Америці немає місця політичному насильству чи будь-якому іншому насильству, ніколи, і крапка. 

Я збираюся продовжувати працювати над тим, щоб закінчити війну в Газі. Повернути додому всіх заручників, принести мир і безпеку на Близький Схід і закінчити цю війну.

Ми продовжимо згуртовувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити Путіна, який захопив Україну", - йшлося в заяві.

Байден обіцяє зробити НАТО сильнішим, потужнішим і більш згуртованим, ніж будь-коли за всю історію.

ІА "Вголос": НОВИНИ