Широкий доступ до електрики став революційним у розвитку людства. Поява електроприладів значно спростила життя кожного з нас. Разом з тим, неправильне поводження зі струмом може завдати сумних наслідків, істотної шкоди здоров'ю.

Уникнути негативних факторів багато в чому допомагає правильно проведена електрика в будинку, підключення приладів до мережі. Якщо власник не має у своєму розпорядженні достатніх знань, то краще звернутися на Kabanchik.ua і знайти професійного електрика, який проведе роботи згідно з технічними вимогами та правилами безпеки. За допомогою пошукової системи та розділів сайту, легко знайти потрібного фахівця у своєму місті.

Що потрібно знати про експлуатацію електротехніки

Тіло людини є чудовим провідником, тому струм небезпечний для організму. Він сприяє сильному нагріванню тканин, у результаті утворюється опік, включаючи внутрішні органи.

Вразити струмом можуть не тільки несправні прилади, але навіть нові, у яких є брак. Щоб мінімізувати ризик, слід діяти відповідно до техніки безпеки:

  • Не чіпати обладнання мокрими руками.
  • Під час замикання та займання пристрій відключити від джерела живлення.
  • Не ремонтувати та не розбирати техніку, включену до розетки.
  • Рівномірно розподіляти навантаження на мережу.
  • Не можна залишати без нагляду увімкнене обладнання.
  • Користуватись тільки справними розетками та штекерами.
  • Застосовувати електроустаткування лише за прямим призначенням.
  • Перед свердлінням стінок потрібно знати схему розведення електрики.
  • Не можна допускати воду та вологу до джерел струму.
  • Заборонено кидати відкритими оголені дроти.

Багатьом ці вимоги видаються банальними, але саме вони стають найчастішими причинами пожеж, коротких замикань та уражень електрострумом.

Як уникнути помилок при експлуатації електричних приладів

Багато помилок допускаються через неуважність та необережність. Іноді трапляються ситуації, пов'язані із заводським дефектом пристрою або його раптовою поломкою. Тому необхідно регулярно перевіряти прилади на справність, проводити чищення, обслуговування техніки в сервісних центрах.

У будинку вся проводка має бути прихована від доступу. Для цього штробуються стіни та в отримані канали закладаються кабелі. Якщо немає такої можливості, слід придбати зовнішні канали, які кріпляться до стіни та закривають дроти.

Перевантаження системи стає частою проблемою під час опалювального сезону. Кожна мережа розрахована на певний показник кіловат. Якщо планується встановлення електроопалення — важливо подбати про посилення потужності лінії, що йде до будинку.
Не можна використовувати розібрані пристрої з відкритими внутрішніми компонентами. Навіть невелике пошкодження може стати причиною пропускання струму назовні та ураження ним оточуючих.

Особливу увагу потрібно приділити користуванню побутовими пристроями у ванній кімнаті. Фен, плойка, електробритва, підключені до розетки, стають небезпечними у вологому середовищі. Падіння їх у воду може стати фатальним, а підвищений вміст вологи у повітрі руйнівно впливає внутрішні деталі.

Електрика — корисний винахід, що дає поштовх для розвитку цивілізації. Обережна експлуатація подарує багато комфорту, зручності та користі. Обов'язково ознайомтеся з правилами роботи техніки у посібнику користувача, діліться рекомендаціями з дітьми.

ІА "Вголос": НОВИНИ