Поблизу української антарктичної станції «Академік Вернадський» цього року народилися вже шестеро тюленят Веддела. Полярники продовжують пильно стежити за їхнім самопочуттям.

Про це пише Українська правда. Життя. 

Біолог 29-ої української антарктичної експедиції Світозар Давиденко розповів, що нещодавно народжені чотири хлопчики та дві дівчинки почуваються добре та активно ростуть. Як зазначили в Національному антарктичному науковому центрі, полярники моніторять стан тюленят під час піших походів або за допомогою дрона. Там поділилися першими знімками тварин, зокрема першого народженого цього року тюленя SeaBaby Світозаровича, ім’я якому обирала ціла країна.

Українські полярники розповіли, що тюленя SeaBaby разом із мамою перебралися на нове місце для відпочинку. Тепер тварини вилежуються на кризі у протоці між островом Вінтер, на якому народилося маля, та островом Галіндез, де розташований «Академік Вернадський». І їх тепер можна бачити просто з вікна станції. Там зазначили, що самиця почала залишати дитинча на самоті – через велику тріщину в кризі доросла тварина має доступ до відкритої води, тому ходить харчуватися в океан. SeaBaby стає зовсім самостійним і от-от теж вчитиметься плавати. Однак часом SeaBaby Світозарович разом із мамою повертаються на острів Вінтер, де перебувають ще три новонароджені разом із дорослими.

Ще одна родина тюленів проживає на островах Троє Поросят, а інша – за островом Гротто.

ІА "Вголос": НОВИНИ