У липні 2020 року чоловік судді Конституційного суду Ірини Завгородньої Сергій придбав 3-кімнатну квартиру в престижному київському комплексі “Новопечерські липки”.

Про це пише Bihus.Info.

За даними з Держреєстру нерухомості, площа квартири становить 124 квадратних метри.

Орієнтовна вартість такої квартири без ремонту коливається в межах 13 млн гривень, тоді як за схожу квартиру вже з ремонтом доведеться заплатити не менше 14 млн гривень.

Відомо, що це не перша квартира, яку Завгородній придбав у “Новопечерських липках” . У 2018 році він купив квартиру у сусідньому будинку комплексу.

Житло загальною площею 54 квадратних метри нібито обійшлися йому у 1,3 мільйона гривень.

Варто зауважити, що станом на 2020 рік вартість аналогічних помешкань в цьому ж будинку стартують з майже 4 мільйонів гривень.

Цікаво, що дохід чоловіка судді КСУ внесений у її декларацію та складає 75 тисяч гривень від Пенсійного фонду в Москві – чоловік є громадянином Російської Федерації.

Крім того, він має 1,8 мільйона гривень від продажу меншої квартири на Драгомирова і 700 тисяч гривень – від продажу авто.

Однак, відомо, що наприкінці 2019 року Завгородній придбав новий BMW X4 за 1.6 мільйонів гривень.

Зазначимо, що інформацію про придбання нової квартири  Ірина Завгородня мала б внести до своєї декларації в наступному році, але 28 жовтня Конституційний суд, суддею якого і є Завгородня, проголосував за фактичне закриття реєстру декларацій та електронного декларування.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ