Безперервна війна - це обовʼязкова умова існування росії ще з часів Московського князівства. Як сто, двісті, триста років тому, так і тепер: росія або воює, або готується до війни

Путін не піде на мир в Україні ані до виборів в США, ані після.

Про це секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак  написав  на своїй сторінці у Фейсбуці.

«І навіть коли Путіна не буде - Росія також не піде на мир, бо безперервна війна - це обовʼязкова умова її існування ще з часів Московського князівства» - написав Секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак.

За його думкою росія брала участь у сотні військових конфліктів, і більшість з них починала сама - з метою експансії. Лейтенант ЗСУ наголосив, що хоча не кожна війна закінчувалася успіхом для росії, але поразки завжди нарощували настрої взяти реванш  - розпочати нову війну.  

«Як сто, двісті, триста років тому, так і тепер: Росія або воює, або готується до війни. Бо тільки міф про «велич російського народу» і реально велика військова потуга (хоч ми й даємо їй тягла) тримають в купі понад тридцять збіднілих, збідованих, пригноблених націй» - написав він у своєму дописі. 

Зупинити росію, на його думку, може лише повна перемога України в війні і це має стати основною метою для всього світу. 

"А в тисячний раз реанімувати давно померлу віру у «мирне рішення» - як це роблять окремі політики на Заході - означає продовжувати війну на покоління й покоління, і не лише українців" - резюмував Маркіян Лопачак. 

ІА "Вголос": НОВИНИ