Індустріальний статус України неможливо відтворити, бо він сам по собі провалився. При цьому ці індустріальні підприємства ніхто штучно не зупиняв.

Про це у коментарі ІА Вголос сказав ексміністр економіки України Володимир Лановий

"Ці заводи просто стали не конкурентоспроможними, оскільки потребували модернізації. До прикладу, якщо сировинні галузі виробляють метал, то потрібно його робити найвищої якості. Тобто те, що у світі використовується для літальних апаратів, підводних човнів, виготовлення військової зброї. А для цього потрібна модернізація, а значить – нове обладнання, технології. Цього ж у нас немає. А тому навіть наша сировина уже перестає бути цікавою для іноземців.

Зате в Україні конкуренції немає: олігарх, котрий виробляє щось із важкої промисловості, просто йде до Кабміну, який знімає обмеження, податки, тобто це неконкурентне підприємство отримує різні пільги. Далі – ця продукція продається у країни третього світу. При цьому це підприємство від України отримує ще і повернення ПДВ. Як наслідок – в Україні не може бути ні «ілонів масків, ні «біллів гейтсів», бо це суперечить олігархічному ладу", - пояснив екс-міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ