Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як йдеться в пояснювальній записці до проекту ухвали, територія району в проектних межах затвердженого генплану міста становить  - 3757.8 га (з Винниківським лісопарком), населення – 85.3 тис. мешканців.

Тут також зазначено, що план зонування території розробляється, зокрема,  з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон, з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення і об'єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об'єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів. 

План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їх ландшафтної організації.

Депутати вносили пропозиції перенести це питання, адже воно потребує докладного вивчення , а не поспішного прийняття. Навіть лунали думки, чи, бува, таким чином чиновники не намагаються узаконити самобуди. «Свободівець» Тарас Гупало додав, що хоча в району справді є проблеми, але про такі важливі для міста речі треба повідомляти завчасно,  фахово вивчати документ.

Громадська активістка Олеся Дацко, яка бореться з незаконними забудовами у місті, також закликала депутатів не голосувати за цю ухвалу, пояснивши, що цей План навіть не опублікували в повному обсязі.  «Мені на запит на доступ до публічної інформації досі не надано повного тексту і графічних матеріалів зонінгу Личаківського району».

Але основні зауваження Олесі Дацко полягали в тому, що План зонування не слід погоджувати, поки не буде затверджений історико-архітектурний план. «Історико-архітектурний опорний план у свою чергу не затверджений Міністерством культури  і розроблення  Плану зонування Личаківського району без нього несе за собою порушення ст. 366 Кримінального Кодексу України, а саме містить ознаки службової підробки», – пояснила активістка.

Відтак, під час голосування за ухвалу депутатам забракло два голоси для її прийняття.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ