[media=142469,142470,142471,142472,142473,142474,142475,142476,142477] 

І саме українці першими стали на захист Європи і Світу від гітлерівців. На цьому мають наполягати і українські історики, і українські політики, заявив сьогодні, 17 березня, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на Красній Поляні поблизу міста Хуст Закарпатської області під час заходів із відзначення 79-річчя Карпатської України.

Очільник націоналістів наголосив, що українці споконвіків воліли мати свою державність і захищали її.

«Ми, українці, робили будь-які кроки тільки заради того, щоби зберегти й захистити своє. Ми ніколи не демонстрували якихось інших, надмірних прагнень. Однак наша нація віками прагнула до  своєї державності. Починаючи ще з далеких-далеких часів боротьби воїнів князя Святослава, хоробрих козаків, вояків УНР і ЗУНР, Холодного Яру, Карпатської Січі, держави 30 червня 1941 року. Вони відстоювали державні утворення, завдяки яким тепер ми живемо в українській державі», – заявив Олег Тягнибок.

Водночас Олег Тягнибок зауважив, що на 27 році відновленої незалежності Українська держава досі не наповнена національним змістом і здебільшого залишається українською лише за формою.

«Триває четвертий рік відкритої війни з Московією. Однак в українському суспільстві чомусь іще досі виникають дискусії, яким шляхом має йти Україна. Чи будувати тут Україну за совєцьким принципом, під російським кремлівським впливом, а чи дійсно має бути держава української нації – українська Україна. Наше покоління, ми українські націоналісти-сучасники, активні громадські й політичні діячі, повинні поставити крапку в тих дебатах. Україна – це держава української нації, яка споконвіків формувалася в уяві наших предків, в тому числі героїв Карпатської України», – заявив лідер «Свободи».

«Бій на Красному Полі, захист Карпатської України є не просто сторінкою нашої історії – це підтвердження нашої багатовікової державності, яке додає сили боротися й сьогодні. Ці хлопці й дівчата, які загинули на Красному Полі, захищаючи українську державність, фактично були добровольцями. Вони добровільно залишили свої родини (можливо, для когось комфортне життя) і пішли захищати ідею. Не просто кусок ковбаси, не просто свій особистий добробут. Вони пішли захищати ідею українства, ідею української держави. А в суть ідеї української держави і вкладається поняття української родини, української традиції, української культури, української землі й українського багатства», – наголосив Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ