Тестування посадовців Державної митної служби як перший етап кадрової реформи української митниці дало очікувані результати. Дві третини службовців склали тестування, яке оцінювало знання законодавства, загальні здібності і благонадійність.

Серед них — 56 відсотків працівників, яких було без зауважень рекомендовано до подальшої служби. Ще 10,7 відсотка  — були рекомендовані умовно. Водночас 33 відсотки учасників із атестацією не впоралися: їх не рекомендували до служби (10,5%) або ж перевірка не дала однозначної відповіді (близько 20%). Висновки за підсумками тестування Держмитслужба використовуватиме у подальшій кадровій політиці, інформує "Економічна правда".

Під час тестування митники мали підтвердити кваліфікацію і благонадійність. Саме таку мету заклали в реформу його розробники: Міністерство фінансів, Держмитслужба та експерти, залучені Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Посольством США в Україні, за підтримки яких здійснюється проєкт із тестування посадових осіб митних органів.

Загалом у тестуванні взяли участь понад 9 тисяч осіб. З-поміж них, близько 500 учасників показали відмінний результат, понад 500 учасників не впоралися із завданнями на знання законодавства, ще 777 — провалили тест на загальні здібності. Таким чином понад 17 відсотків службовців не були допущені до третього етапу — перевірки на благонадійність. Із них з Галицької митниці (Львівська область)  - 19,1 відсоток.

 

Із тестуванням на благонадійність впоралися 56 відсотків учасників, ще близько 11 відсотків —було «умовно рекомендовано» до подальшої служби.

 У лідерах опинилися Подільська (Хмельницька область), Північна (Чернігівська область) та Київська (Черкаська область) митниці, де показник благонадійності працівників становив  75, 65 та 69 відсотків відповідно.

Аутсайдери – Азовська, Галицька (Івано-Франківська область) та Східна митниці (22%, 16% та 18% неблагонадійних працівників відповідно).

Першість посіли Буковинська, Поліська та Північна митниці, де від 8 до 9 відсотків працівників впоралися на відмінно з усіма завданнями.

Раніше ми повідомляли про те, що ще не «легалізовану» Львівську митницю очолив киянин.

ІА "Вголос": НОВИНИ