Двоє військових РФ у Чернігівській області минулого року розстріляли трьох братів. Українські правоохоронці оголосили їм про підозру.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 18 березня 2022 року російські військовослужбовці за наказом полковника-командира ворожих військ із позивним «Закон» незаконно ув'язнили трьох братів, один із яких раніше був учасником АТО/ООС.

Протягом чотирьох днів окупанти на території однієї з громад Чернігівщини протягом чотирьох днів незаконно утримували чоловіків у неналежних умовах, постійно били та змушували підтвердити їхню участь у знищенні техніки ворога.

Один із братів, не витримавши тортур, зізнався у причетності до підриву колони, хоча не мав до цього жодного стосунку.

Отримавши «зізнання», командир ворожих військ віддав наказ убити цивільних своїм підлеглим, серед яких був інший встановлений військовий РФ.

Цього ж дня російські військові розстріляли трьох братів, залишили їхні тіла в ямі та закопали. Однак одному з них вдалося вижити та самостійно вибратися з місця поховання.

Командиру підрозділу і військовому РФ інкримінують порушення законів і звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з умисним убивством.

Максимальним покаранням за це правопорушення є довічне ув'язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ