Про це пише «ГоГетНьюс».

Американські дослідники вважають, що хімічний склад деяких екзопланет відрізняється від складу Сонця. Однак стверджувати, що на цих планетах можливе життя ще занадто рано, тому що для початку вченим необхідно ретельно досліджувати рельєф екзопланет і його склад.

Також дослідники припускають, що на цих екзопланетах є рух плит або магнітні поля, що є головною умовою для зародження життя.

Нагадаємо, що екзопланети - це небесні тіла, які знаходяться за межами Сонячної системи. За своїм складом і розміром вони схожі на Землю.

Зазначимо, що планети розміром із Землю були знайдені навколо багатьох зірок, розташованих за межами Сонячної системи, але це зовсім не означає, що вони схожі на нашу планету.

Астрономи з проекту Sloan Digital Sky Survey за допомогою 2,5-метрового ширококутного телескопа (обсерваторія Апачі-Пойнт у штаті Нью-Мексико) вивчили зірки Kepler 102 і Kepler 407. Вони з'ясували, що остання практично ідентична Сонцю по масі, Kepler 102 трохи менша . Однак Kepler 407 має в своєму складі набагато більше кремнію. Планета, яка обертається навколо Kepler 407 (названа «Джанет»), ймовірно, багата мінералом - гранітом. Планета Kepler 102 «Олівія» в той же час містить багато олівіну, як і Земля. Це вказує на те, що на останній найбільш вірогідні геологічні процеси, необхідні для появи життя.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ