Українське видавництво «Zалізний тато» досить своєрідно відзначило 250-річчя від дня народження класика української літератури Івана Котляревського. 9 вересня воно оголосило про попередній продаж латинкової «Енеїди» з новим ілюстративним рядом.

Про це пише сайт «Буквоїд».

Поки точаться суперечки між адептами і ворогами української латинки, «Zалізний тато» діє, пише книжковий вебпортал. Справді, новина про таке нетипове видання класичної поеми була сприйнята двояко. Хтось висловив сумніви щодо доцільності української латинкової версії, частина коментаторів, не роздумуючи, обіцяла передзамовити книгу.

«В української аудиторії вже сформувався такий стереотип, що Котляревський завжди є в спайці з ілюстраціями Базилевича. Ми вирішили запропонувати новий правопис, це нова естетика і новий візуальний складник, новий ілюстративний ряд», – розповів в інтерв’ю «Інформатору» головний редактор Дмитро Савченко.

Він зазначив, що козаки будуть представлені у вигляді воїнів АТО, а лиходіями будуть терористи ДНР/ЛНР.

Як указано в описі до книги, Еней постає українським морпіхом із-під Широкиного Донецької області, який героїчно й, головне, успішно б'ється з добре впізнаваними падлюками сьогодення – польовими ватажками московських відпускників-повстанців на окупованих територіях України, мінським самоправцем Лукашенком та одіозним прокремлівським «митрополитом» Пашою Мерседесом.

Над художнім оформленням працювали Андрій Горожанов і Євген Пахомов.

На сторінці видавництва у Facebook також повідомили, що презентація книги відбудеться на Форумі видавців у Львові 19 вересня.

Як писав «Вголос», звільнений із російського полону режисер Олег Сенцов відвідає Львів у межах Форуму видавців із метою презентації своєї книги.

ІА "Вголос": НОВИНИ