Цього дня з іменинами вітають усіх, хто має ім'я Галина.

23 березня відзначають день іменин жінок з ім'ям Галина. Це слово з грецької мови означає «лагідна, спокійна».

Кажуть, що Галина зростає татовою донькою і більше товаришує з хлопчиками, ніж з дівчатками. Також вона не тільки любить вбиратися, але і любить покрутитися перед дзеркалом.
 
В юності, любить читати книги, віддає перевагу історичним романам і книгам про мандрівки. Це дуже активна дівчина, яка не тільки любить ходити в походи, а й любить відвідувати різні гуртки та секції.

День Галини

У грецькій міфології таке ім'я нібито носила німфа, покровителька моря та моряків, яка уособлює штиль. Перекладається це слово також як «безтурботна», «тиха», «лагідна». Її імені відповідають такі поняття як ясна погода і штиль на морі.  Вона завжди несла з собою спокійну і ясну погоду на морі. Іменини Галини за православним календарем (23 березня і 29 квітня) і за католицьким не збігаються.

Католики святкують їх також два рази в рік, але тільки 1 липня і 24 серпня. Покровителькою імені вважається галка, тому носійки зазвичай люблять побазікати.

Галина, попри своє іноземне походження, міцно вкорінилася в українській літературі у різних персонажках: за Тарасом Шевченко Галина - це красива чорноброва темнокоса дівчина з карими очима, з червоною стрічкою у волоссі. Галина лагідна, добра та розумна, чим одразу закохує в себе усіх парубків, проте лише одному віддасть своє серце.

Привітання з іменинами

В день святковий гріють душу,

Теплі побажання,

Настрій свята в серці творять,

Щирі привітання!

В іменини ми бажаєм,

І щодня й щомиті,

Хай Галині помагає,

Ангел покровитель!

Як пісня дзвінко ллється,

Хай гарно так живеться,

Хай доля посміхається,

Здоров’я додається,

Хай буде свято на душі,

А серце щастям багатіє,

Хай водограй вирує почуттів,

Збуваються всі мрії!

23 березня - День метеоролога

З 1961 року, 23 березня, під егідою ООН проходить Всесвітній день метеорології.

У 1950 році саме в цей день вступила в силу Конвенція Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО). Гасло свята: ”Погода, клімат і вода в інформаційну еру”.

Статистика, зібрана за останні 10 років, показує, що більше 80% усіх стихійних лих має метеорологічне або гідрологічне походження.

23 березня - міжнародний день ОК

Вважається, що саме цього дня 1839 року вперше в газеті «Бостонський ранок» був надрукований вираз «о'кей».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ