На Львівщині з'явився справжній квітковий рай. Тепер, щоб сповна відпочити від міської метушні і насолодитися запашними ароматами лаванди та інших квітів, зовсім не обов'язково їхати до Франції. Вже цієї суботи, всього в декількох кілометрах від Львова, поблизу Бібрки, відкриється надзвичайна квіткова локація. Комплекс «Казкові поля», площею у 17 гектарів, вразить відвідувачів десятками тисяч квітучих рослин. Серед яких – гортензії, троянди, спіреї, гібіскуси та вейгели. Гості «квіткового саду» також зможуть «зануритися» і у найбільше в області «море» лаванди.  Історію створення безкраїх полів львівського «Провансу», розповів «Вголосу» засновник плантації Назарій Зінько. 

«Хотів подарувати людям красу»

Назарій займається рослинами вже біля 13 років та навіть має власний садовий центр. Чоловік каже: дуже любить квіти, тож про створення такого парку мріяв вже давно. Бажання створити власну квіткову плантацію посилили й багаторічні мандрівки світом.
Фото: Назарій Зінько «В мене вже давно була ідея відкрити приватний квітковий парк для людей. Багато років я їздив світом: був у багатьох містах Європи та Азії, там бачив неймовірні парки і це мене ще більше надихнуло створити щось схоже поблизу Львова», – розповідає він. Чоловік зізнається: на перших етапах проєкт було реалізувати нелегко, адже не було багато можливостей. Але, вже у 2019 році, йому таки вдалось зробити перший крок до мрії. Він арендував земельну ділянку, частину з якої й використав для створення приватного парку. «Я дуже хотів подарувати людям красу! Я йшов до того, аби і в нас в Україні, не виїжджаючи за кордон, люди могли насолоджуватися красою квітів», – каже підприємець. В організації відкриття «Казкових полів» чоловікові також допомагала його дружина Юлія.
Фото: Назарій Зінько

Фантастичні сорти гортензій та «море» лаванди 

На території розміром у 17 гектарів, львів'яни висадили 26 000 квіткових кущів різних сортів. Зокрема, тут цвістимуть лаванда, вейгери, спіреї, гортензії та троянди. [media=65096,65100,65103,65106,65109,65111] Чоловік зазначає, що прямо зараз, на полях почала квітнути вейгела. А вже цими вихідними, якраз до відкриття, має розцвісти й лавандове поле, пік цвітіння якого стартує у червні. Воно, за словами підприємця, є одним з найбільших у Західній Україні. «Насправді, лаванда – це тільки одна частина поля, вона займає більшу частину. Але також ми висадили й багато інших квітів. Зокрема, у нас цвістимуть фантастичні сорти гортензій. Їх у нас буде величезне поле, вони суперексклюзивні!», –радіє пан Назарій.

Не квітами єдиними

У парку завжди буде чим зайнятися, переконує чоловік. Окрім квіткових полів, гості зможуть відвідати й безліч інших атракцій. На території комплексу постійно працюватимуть кафе, магазин та дитячий майданчик. Також, за словами пана Назарія, незабаром тут планують зробити виставку міні-скульптур.
Фото: Назарій Зінько Окрім цього, локація буде цікавою й для меломанів: тут прямо посеред лавандового поля час від часу відбуватимуться концерти. «Вже цього літа ми плануємо, принаймні, два рази на тиждень робити концерти. Наприклад, по суботах та неділях будемо сюди запрошувати різноманітні гурти. Музика буде різною: джаз, рок, блюз, класика... Наприклад, у нас є знайомі, які грають на арфах, думаю вони погодяться зробити тут такий концерт. Це справжній ексклюзив: сцена буде прямо поруч з лавандою та виглядом на пагорби Львівського Опілля. Однозначно, тут буде неймовірна атмосфера!», ділиться ініціатор проєкту. До слова, перший такий концерт відбудеться на відкритті «Казкових полів» вже в цю суботу, 19 червня. Під час урочистостей для гостей співатиме гурт «Progressive Time». Чоловік також зазначає, що на території комплексу встановили 15 гамаків та 2 величезних дитячих батути. Ними гості зможуть скористатися безкоштовно.

Безпека серед гектарів

Львівщина таки нарешті увійшла до зеленої зони, утім забувати про збереження соціальної дистанції та маскового режиму не варто. На території «Казкових полів», каже власник, з цим жодних проблем не буде.
Фото: Назарій Зінько «Це ж не фестиваль, де люди один біля одного тісняться. У нас величезні відкриті поля. Навіть у кафе з вуличною терасою люди будуть сидіти на достатній відстані. Тому, навіть якщо в нас і буде сотня людей, всі елементарно розійдуться і дистанція буде збережена. Зрештою, сподіваємось, що люди у нас свідомі», – запевняє Назарій Зінько.

Проєкт альтруїстичний, тому ціни  невисокі

За вхід на «Казкові поля» доведеться заплатити, утім – не дуже багато. Вартість квитка за одного дорослого – 50 гривень. За пільговим тарифом, вхід на територію плантації коштуватиме 30 гривень. Діти ростом до 1 метра зможуть відвідати поля безкоштовно. «Наш проєкт  – виключно альтруїстичний. От, наприклад, в тому ж Києві, вартість входу в схожі парки стартує приблизно від 300 грн. Я ж більше хотів принести людям красу, щоб вони могли приїхати і отримати насолоду від побаченого. Хоч, насправді, дуже багато вкладено в цей проєкт, це величезні та мільйонні інвестиції», –  зізнається засновник «Казкових полів».
Фото: Назарій Зінько Оскільки локація яскрава, вона буде доступною й для професійних фотосесій. Їх можна буде провести на території комплексу лише в певні години та за додатковим тарифом. В залежності від типу фотозйомки, ціни будуть варіюватись від 400 до 900 гривень. «Все це залежатиме від кількості людей: чи одна людина, чи декілька, чи взагалі ціла група, якщо, наприклад, весільна зйомка якась буде. Професійні фотосесії потрібно можна буде резервувати десь з 5 до 10 ранку  », – каже пан Назарій.

Зі Львова – за 20 хвилин

"Локація дуже зручна в плані доїзду, – наголошує чоловік, – я інколи в центр Львова довше добираюсь, аніж сюди на роботу". Поруч з комплексом зупиняється безліч маршруток, які ходять зі Львова, тому доїзд до «Казкових полів» не стане проблемою.

Довідка. «Казкові поля» розташовані у селі Стрілки Бібрської громади на вул.Галицька, 169.

Відкриття квіткової локації відбудеться вже в цю суботу, 19 червня о 10.00. Власники будуть пригощати перших відвідувачів вітальними напоями. Також, впродовж дня тут працюватиме кухня на вогні. З 11.00 до 12.00 тут відбуватимуться віршовані казкочитання для діток. А ще, гості «Казкових полів» зможуть відвідати безоплатні екскурсії по виробництву рослин в контейнерах, де зростає понад 3 000 сортів рослин (11.00, 13.00, 15.00).
О 17.00 на території парку також запланований перший концерт: гості зможуть насолодитися музикою гурта Progressive Time. 
Загалом, локація буде відкрита для відвідувачів протягом всього літа та працюватиме без вихідних з 10.00 до 19.00.

Анастасія Сорока для ІА «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ