Різкий біль у вухах і горлі у дітей може бути ознакою коронавірусної інфекції.

Про це під час брифінгу повідомила Христина Ліщук-Якимович, експертка департаменту охорони здоров'я ЛОДА з імунології. 

Зі слів лікарки, захворюваність на ковід серед дітей в області є досить високою. Зараз у двох спеціалізованих стаціонарах на лікуванні перебуває 198 пацієнтів. 

“До основних ознак інфекції додались такі симптоми, як  різкий біль у горлі та різкий біль у вухах. Також недуга дуже швидко розвивається. Прояви хвороби помітні уже на третій після інфікування”, – зазначила Ліщук-Якимович.

Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині, зазначив, що піку захворюваності  на COVID -19 на Львівщині очікують наступного тижня.

За вчорашню добу  в області  виявили 3411 нових випадків недуги  та госпіталізували 306 осіб. 

“Пов’язуємо таку високу захворюваність  з циркуляцією штаму  “Омікрон”. Клінічна картина  не завжди є важкою. Багато людей ігнорує легкі симптоми хвороби. Ідуть на роботу, їдуть у громадському транспорті – і це сприяє ще більшому поширенню інфекції”, – каже Олег Когут.

Та наголошує: якщо з’явилась температура тіла, нежитиь, біль у горлі, погіршення самопочуття, то потрібно залишатись вдома і викликати лікаря. 

Для того, щоб підтвердити хворобу, з його слів, не обов’язково робити

ПЛР-тест, можна зробити і тест на антиген.

“Якщо є симптоми хвороби, достатньо провести експрес-тест.  У випадку, якщо швидкий тест негативний, а є всі ознаки захворювання, тоді варто провести ПЛР”, – пояснює Когут.

І нагадує, що від моменту захворювання до одужання має пройти 10 + 3 дні.

Як писав “Вголос”, минулої доби, 31 січня, в Україні зафіксували різке зростання кількості хворих на коронавірус. Найбільше заражень виявили у Львівській, Харківській областях та в Києві.

За інформацією пресслужби ЛОДА, за увесь час  пандемії у Львівській області COVID-19 підтвердили у 263 345 осіб. Померлих – 6230 осіб. Одужали від коронавірусної інфекції – 215 978 осіб. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ