Про це у середу, 12 липня, під час прес-конференції щодо стану надання екстреної медичної допомоги мешканцям Львівщини розповів в.о. головного лікаря міської станції швидкої медичної допомоги Львівського Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимир Козій, передає кореспондент «Вголосу». 

За його словами, відповідно до норм, максимальна тривалість доїзду швидких у екстрених викликах територією міста Львова становить 10 хв, по області – 20 хв. Проте є багато речей, які впливають на те, що автомобілі не вкладаються у визначений графік.

«Серед основних причин, які перешкоджають вчасному доїзду, - поганий технічний стан авто, погодні умови тощо, неправильно припарковані авто. Також недостатня кількість бригад, затори на дорогах та вузькі вулиці у місті», - розповів Володимир Козій.

За його словами, до випадків екстрених викликів швидкої належить травми та події, що загрожують життю та здоров'ю людини. Зокрема, інфаркти, інсульти, важкі травми, ДТП, отруєння, втрата свідомості.

Також в.о. головного лікаря міської станції швидкої медичної допомоги Львівського Центру екстреної допомоги та медицини катастроф зазначив, що у разі неекстренних випадків швидку скеровують до пацієнта протягом години, якщо буде вільна бригада. Проте буває багато випадків, коли медиків додому викликають навіть тоді, коли мешканці не потребують негайної медичної допомоги та самі можуть звернутися у лікарню.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ