Кандидат медичних наук та президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман розповів, з якими проблемами зіткнуться пацієнти, якщо друга фаза медичної реформи вступить у дію.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Згідно з уявленнями Уляни Супрун, наші сімейні лікарі повинні займатись лікуванням туберкульозу та психічних захворювань. Так, така практика дійсно є у світі, але це дуже розвинені країни. У таких державах цих лікарів так навчали. Вони знають, наприклад, психофармакологію краще, ніж наші вузькопрофільні спеціалісти», - сказав Семен Глузман.

«Щодо задекларованої безкоштовної медицини, то я в це не вірю. Я розумію, все це буде відносно. Все нібито буде безплатно, але коли ви прийдете в лікарню, вам скажуть, що у них немає медикаментів чи обладнання. Місцева влада не зможе купити апаратуру. Якщо навіть хтось подарує якийсь прилад, то де взяти чесного, добре навченого спеціаліста, який би працював із тим апаратом у якомусь невеликому містечку в Україні?», - додав медик.

«Я вже давно про це кричу так голосно, як ніхто. Гройсману і Порошенку було байдуже. Тепер вся ця ситуація зайшла надто далеко. Я вчора отримав інформацію про те, що влада збирається перенести другу фазу реформи до нового року. Ця інформація не є точною, але дуже схожа на таку. Це дасть можливість спокійно розглянути усі ці зміни. Увесь світ перед тим, як щось міняти, робить розрахунки. У нас прийшов міністр і заявив, що «хоче так». Ми просто маємо повестись, як цивілізований світ, от і все», - підсумував він.

Більш детальну інформацію про медичну реформу можна дізнатися у статті “Медична реформа: безкоштовна медицина чи епідемія туберкульозу?“

ІА "Вголос": НОВИНИ