Заступник голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.), ветеран російсько-української війни, а нині кандидат на посаду міського голови Львова Руслан Кошулинський розповів, за що передусім візьметься, якщо стане новим міським головою Львова.

Про це Кошулинський говорив у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів».

«Політики в Україні добре навчилися писати »програми«, продавати людям »майбутнє«, що тільки не обіцяють зараз. Я ж пропоную мінімум теорії й максимум практики», - зазначив націоналіст.

Так, Кошулинський зазначив, що на посаді міського голови Львова втілюватиме дієві моделі, які вже перевірені на найбільш успішних сьогодні містах України:

«Найуспішніші мери українських обласних центрів - це мери-свободівці. Руслан Марцінків в Івано-Франківську, Олександр Симчишин у Хмельницькому та Сергій Надал у Тернополі. У всіх рейтингах розвитку - вони в лідерах. Вони відповіли на виклики, які стояли перед їхніми містами. Успішні моделі діяльності, які вони напрацювали і протестували у себе, ми нині маємо втілювати у Львові».

За словами Руслана Кошулинського, найважливіші виклики, які вже давно стоять перед Львовом - це сміття, транспортна проблема, медицина, відсутність достатньої кількості дитячих садочків тощо. Натомість у містах, де останні 5 років при владі були його однопартійці - ці проблеми завдяки їм уже вирішені.

"Доки у Львові наступного року, вперше за останні 14 років (!), обіцяють відкрити перший (!) дитячий садочок, в Івано-Франківську за останні 4 роки побудували аж 6 нових дитячих садочків і ще 5 уже добудовують. Крім того, міський голова, свободівець Руслан Марцінків отримав найвищу відзнаку ПАРЄ за втілення у місті європейських цінностей. Це чи не єдине місто в Україні, яке таку річ отримало.

Тим часом дієву модель вирішення сміттєвої проблеми запропонував Хмельницький. Без жодного скандалу купили ділянку під сміттєпереробний завод за межами міста. Взяли кредит у ЄБРР. ЄБРР перевірив ті понад 30 невеликих ділянок, які були викуплені у фізичних осіб на наявність тиску, собівартості тощо і виділило це Хмельницькому. Тобто найближчим часом сміттєву проблему там буде вирішено. І, що важливо, вже зараз Хмельницький на своєму смітті заробляє. Мерія дозволила підприємцям за інвестиційні гроші встановити дегазацію на сміттєзвалищі, відтак отримує з цього відсотки прибутку в міський бюджет - понад 2 мільйони гривень щороку. Це в той час як Львів, нагадаю, щороку витрачає 300 мільйонів гривень тільки за вивезення сміття.

Дієву модель вирішення транспортної проблеми запропонували і в Івано-Франківську, і в Тернополі. Так, в Івано-Франківську сьогодні вже діє електронний квиток. А у Львові його вже обіцяють десятий рік. Картка тернополянина, що працює водночас як і електронний квиток, діє у Тернополі вже три роки. Якщо маєш цей електронний квиток у Івано-Франківську - платиш за проїзд 4 гривні, не маєш - платиш 6 гривень. І протягом пів години можеш пересісти на інший транспорт, не сплачуючи знову за проїзд ні копійки. У Тернополі взагалі - безкоштовний проїзд усім пенсіонерам, усім студентам і всім учням", - розповів Руслан Кошулинський.

Націоналіст наголосив, що на посаді міського голови передусім візьметься за побудову сміттєпереробного заводу — за межами Львова. Також планує розпочати ремонт очисних споруд міста і реформу системи громадського транспорту.

Повний запис ефіру дивіться тут.

Руслан Кошулинський на відео - з 1:39:00

ІА "Вголос": НОВИНИ