Серед власників бізнесу існує думка, що відкрити підприємство набагато простіше, ніж потім його ліквідувати. І як показує практика вони не далекі від істини. Недосконалість законодавства в даній галузі в сукупності з бюрократичною машиною контролюючих цей процес державних органів, сприяє значному уповільненню процедури. Найкращий спосіб пришвидшити ліквідацію юридичної особи – використати послуги адвоката, Київ може знайти необхідних спеціалістів ось тут за посиланням.

Що потрібно знати про закриття підприємства?

Однією з головних умов правильної ліквідації компанії являється законність виконаних дій, а не те наскільки просто чи швидко вони проведені.

В той же час якщо професійно і грамотно організувати ліквідаційний процес, підійти до процедури зі знанням ключових моментів, можливо зменшити витрати і час. Звичайно, що без досвідченого спеціаліста в галузі права не обійтися.

Власники бізнесу можуть прийняти рішення про припинення діяльності незалежно від причин на будь-якому етапі функціонування компанії. При цьому важливо, щоб в процесі були задоволені вимоги і умови державних контролюючих органів, партнерів, кредиторів та інших учасників. Інакше судові позови, санкції через борги і непогашені договори не дозволять вважати фірму ліквідованою, що може призвести до затягування процедури на роки.

Тривалість процесу залежить від цілого ряду причин:

  • участь у процесі припинення юридичної особи професійних фахівців;
  • вид діяльності підприємства;
  • досвід і рівень кваліфікації ліквідаторів;
  • причини ліквідації;
  • якість дотримання регламенту;
  • баланс активу і пасиву компанії;
  • спосіб закриття бізнесу.

Керівникам, для яких ліквідація підприємств є актуальною проблемою, правова допомога в цьому питанні доступна для замовлення на сайті за посиланням https://legal.ua/ua/likvidaciya-pidpriemstv.html.

Способи ліквідації

У більшості випадків засновники бізнесу мають можливість обирати яким способом ліквідувати компанію, найбільш поширеними серед них є три:

  • реорганізація;
  • банкрутство;
  • закриття за власним рішенням.

Метод реорганізації ще називають експрес ліквідація. Припинення діяльності у такий спосіб відбувається в максимально короткі строки. При цьому всі активи підприємства можуть передаватися іншим юридичним особам, змінюватися власник, форма власності, назва компанії.

Процедура банкрутства може бути ініційована як власниками компанії, так і на основі рішення суду ухваленого у відповідь на позовні заяви кредиторів. В кожному випадку цей процес тривалий і затратний.

Закрити бізнес за власним бажанням можливо за умови відсутності заборгованості перед партнерами і кредиторами або обовʼязкового її погашення під час процедури.

Незалежно від обраного способу закриття бізнесу довірити його варто виключно професійним ліквідаторам. 




ІА "Вголос": НОВИНИ